Hoofdpijn van jouw website? 10 tips voor een positieve mindset

website mindsetSoms kost je website zoveel tijd en krijg je er alleen maar hoofdpijn van. Je denkt dan dat je het beter kan opgeven om van jouw website iets moois te maken…. Of om je website live te zetten…

STOP DAARMEE!

Met deze website mindset kom je natuurlijk niet verder. Ga aan de slag en maak je dromen waar. Laat jezelf zien op je website, presenteer jezelf met trots en laat zien waar jij goed in bent. Maak van jouw website prioriteit!

Van denken naar doen

De meeste ondernemers blijven hangen in het maken van plannen voor hun website. Echt iets gaan doen is veel moeilijker. En dan vooral doorpakken, blijven werken en niet stoppen of je laten tegenhouden door gebrek aan kennis of door meningen van anderen. Of door het gevoel dat je website in één keer perfect moet zijn.

Hoe zorg je voor de juiste mindset?

  1. Alles start met motivatie! Zorg ervoor dat je weet waarom je website voor jou belangrijk is, koester je motivatie en laat deze groeien. Verzamel mensen om je heen die jou daarin bevestigen en die jou inspireren. Met voldoende motivatie kom je in een flow waardoor het ook niet meer als hard werken voelt.
  2. Maak een plan (al is het maar globaal). Wat wil je bereiken?
  3. Deel jouw website plan met anderen, delen maakt het concreter en zo ga je er zelf nog meer in geloven (motivatie!).
  4. Stel jezelf regelmatig realistische deadlines.
  5. Zorg ervoor dat je je eerste doelen eenvoudig kunt behalen (motivatie!)
  6. Reserveer tijd in je agenda om aan je website te werken en schrijf je teksten.
  7. Zorg voor een regelmatige stok achter de deur, maak afspraken, volg workshops.
  8. Zoek hulp bij moeilijke taken of dingen die jou heel veel energie kosten.
  9. Zoek inspiratie, maar ga jezelf niet eindeloos vergelijken met anderen. Zeker als je geweldige voorbeelden ziet kan dat leiden tot een soort verlamming (‘dat kan ik toch niet’), waardoor je niet meer gaat beginnen.
  10. En ten slotte: leg de lat niet te hoog. Je kunt je website altijd weer aanpassen, ga niet voor 100% perfect in één keer. Zo blijft het leuk.

Een leuk artikel over gewoon beginnen staat ook op de website van soChicken: Als je al weet wat je wilt – waarom begin je dan niet?

Hulp nodig? Neem contact op!

Al ruim drie jaar help ik ondernemers met hun websites. Niet alleen met technische en praktische hulp, maar ook met het opkrikken van de motivatie om door te gaan. Een website maken is een hele stap, waarbij jij je zelf laat zien aan de wereld. Ik kan jou daar bij ondersteunen.

Neem gerust contact op met jouw vraag.

 

Deel deze pagina

Reacties zijn gesloten.