Zo plaats je recensies op jouw website

RecensieHeb jij van je klant een recensie gekregen? Dan is het slim om deze ook op je website te plaatsen. Hieronder lees je hoe je dit aan kunt pakken.

Ik heb ervoor gekozen om mijn recensies op één pagina te laten zien zodat ik de recensies van Facebook en Google en als losse tekst naar eigen inzicht kan tonen (en op jaar). Ook toon ik op sommige pagina’s losse recensies als die echt bij het product passen. Bekijk vooral welke manier van presenteren voor jou werkt en wat je vol kunt houden. Hieronder vind je per type recensie meer uitleg. Heb je meer hulp nodig of wil je graag dat ik het voor je regel op jouw website? Neem dan gerust even contact met mij op.

1. Tekst en een eventuele foto

Een stukje tekst kan je eenvoudig op je website plaatsen, bijvoorbeeld op een speciale pagina die je hiervoor aanmaakt. Vraag of je er ook een foto bij mag tonen, dat spreekt wat meer aan. Je kunt deze tekst ook tonen bij meer informatie over de dienst die je hebt geleverd aan deze klant. Zo kunnen je lezers zien waar je klant precies tevreden over is.

2. Facebook recensie

Facebook recensies staan natuurlijk mooi op Facebook. Maar wist je dat je deze recensies ook eenvoudig kunt insluiten op je website?

 • Ga naar je pagina en klik op de recensie die je graag wilt tonen op je site.
 • Klik rechts naast de recensie op het pijltje omlaag en kies voor ‘insluiten’
  Facebook recensie insluiten
 • Kopieer de code die je in beeld krijgt.
 • Ga naar de website pagina toe waar je de recensie wilt tonen en plak de code.
 • Zorg ervoor dat je daarvoor het ‘tekst’ tabblad gebruikt in je editor. Je vindt dit tabblad onder de titel, wat meer naar rechts in beeld. Daar kun je code in plakken en daar vind je alle html code. Let even op dat je dit op de juiste plek doet in het scherm. Als je weer terugschakelt naar ‘Visueel’ dan zie je direct al de Facebook recensie in beeld.
  Tekst tabblad in editor

Er bestaat ook een plugin waarmee je de Facebook recensies in je widget gebied kunt tonen. De Facebook Reviews plugin werkt bijvoorbeeld prima en kreeg ik binnen 5 minuten werkend. De recensies worden dan netjes onder elkaar opgesomd.

3. LinkedIn aanbeveling

LinkedIn aanbevelingen zijn natuurlijk heel prettig en direct gekoppeld aan jouw profiel. Ze plaatsen op je WordPress website is wat minder makkelijk. Veruit de makkelijkste manier is een screenshot (schermafbeelding) maken van de aanbevelingen die je wilt tonen en die als afbeelding in je website te hangen. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld het standaard Knip programma als je Windows hebt, of gebruik een online tool zoals Gratis Online Screenshot. Je kunt ook alleen de tekst uit de aanbeveling kopiëren en plakken. Het tonen via een WordPress plugin blijkt ingewikkeld te zijn voor zover ik heb kunnen uitzoeken: de API hiervoor biedt geen toegang meer, slechts tot een gedeelte van je profiel.

4. Google recensie

Google Mijn bedrijfGoogle organiseert recensies (reviews) onder Mijn Bedrijf. Het is dus belangrijk dat je je eigen bedrijf hebt toegevoegd / geclaimd bij Google. Hier heb je een Google account voor nodig.
Google recensies zien er leuk uit en zijn goed voor je vindbaarheid. Als lezers in Google zoeken op jouw bedrijfsnaam, dan verschijnt je bedrijf rechts in beeld. Heb je meer dan vijf recensies verzameld, dan worden deze in dat vlak getoond met sterretjes.

Google recensies kun je helaas ook niet eenvoudig insluiten op je website. Er bestaan wel plugins om Google recensies te tonen op je WordPress website, maar deze tonen er, voor zover ik ze heb gevonden, maximaal vijf. Ik heb deze plugin voor Google reviews werkend gekregen op mijn site met 3 recensies in het widget gebied. Heel eenvoudig is het allemaal niet, je hebt ook een API key nodig. De plugin zorgde er ook voor dat mijn website niet meer helemaal goed getoond werd (de footer). Ik heb het dus weer uitgezet. De Google Reviews Widget plugin (een andere plugin die hetzelfde zou moeten kunnen) kreeg ik zelf niet aan de praat op mijn site. Verder ben ik niet gegaan met testen.

Wil je recensies van Google tonen zonder plugin? Plaats deze dan ook als afbeelding door een screenshot te maken (zie de uitleg bij punt 3: LinkedIn). Deze afbeeldingen raken wel verouderd qua datum, dus je zou ze af en toe moeten verversen.

Je kunt je lezers vervolgens ook met een link direct naar de recensie zelf op Google laten gaan als je dat wilt. Zo komt je lezer bij de ‘echte’ recensie uit. Zo doe je dat:

 1. Zorg ervoor dat je eerst de recensie in beeld ziet, bijvoorbeeld door op de link Google-recensies te klikken onder je bedrijfsnaam. Of door ze op te zoeken via het overzicht onder ‘Doe meer met Google Mijn Bedrijf’.
 2. Als je met je rechtermuisknop op de naam van de persoon klikt die een recensie heeft gemaakt, dan kun je de link kopiëren en later plakken.
 3. Die link kun je vervolgens bijvoorbeeld maken op de afbeelding van de recensie die je in je pagina hebt gemaakt. Ga daarvoor eerst naar de pagina waar de afbeelding van de recensie staat en klik op ‘Pagina bewerken’.
 4. Maak nu een link op deze afbeelding. Een link bij het klikken op een afbeelding maken werkt praktisch hetzelfde als een gewone link maken: selecteer de afbeelding en klik op het knopje met ‘link invoegen’ (het schakel/ketting icoontje). Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de link te maken op een stukje tekst en niet op de afbeelding.
Deel deze pagina

Reacties zijn gesloten.